Hvordan nå frem i sosiale medier

Å jobbe etter en markedsføringsstrategi som ikke omfatter sosiale medier er som å prøve å vinne Tour de France uten pedaler. Du kan kanskje hevde deg i en og annen utforbakke, men er sjanseløs i sammendraget.

Grunnen er enkel: de potensielle kundene dine er på nettet hele tiden. Da må du være der også. Som med tradisjonell markedsføring er det mange hensyn du må ta og tenke gjennom. Hvem vil du treffe, når vil du treffe dem og hva slags budskap vil du komme med. I de sosiale mediene er spørsmålet også i stor grad hvilken verdi du kan tilføre dine følgere.

Content marketing

Blant alle som snakker om innholdsmarkedsføring er amerikanerne i HubSpot noen av de som snakker høyest. De er også blant de som gjør det best. Du kan lære mye av å følge bloggene deres, noe som gjør at de dag for dag øker troverdigheten til merkevaren sin. Gjennom å vise at du vet hva du snakker om bygger du tillit hos dine potensielle kunder. Selger du tjenester er du kanskje redd for at til at du gir bort informasjon du ellers kunne tatt betalt for, men det du eventuelt mister av timer får du igjen i økt omdømme.

Uansett hva du selger er det mulig å spinne innholdsmarkedsføring rundt temaet. Selger du joggesko kan du skrive om treningstips, selger du kjøkkenutstyr kan du skrive om matlaging, og selger du Glava kan du skrive om oppussing. Du kan mye om ditt felt. Vis det, og del det. Med godt og interessant innhold treffer du mange flere mennesker enn de få som følger bedriften din fordi de er spesielt interessert.

Bruk mye bilder

Hvorfor er det så viktig å bruke bilder i sosiale medier? Vi mennesker er visuelle skapninger. For å skille seg ut blant alle inntrykkene vi får når vi scroller på Facebook eller Twitter trengs det gode illustrasjoner. Tallenes tale er klar:

effekt av bilder

Tallene for visninger og «Click-through-rate» øker dramatisk når du illustrerer innleggene dine.

Sosiale medier tar for mye tid!

Sosiale medier og innholdsmarkedsføring tar tid. Og tid er noe vi ofte kan slite med å finne nok av. Dermed handler det om prioriteringer. Hvor viktig er det å synliggjøre bedriften din? Har du råd til å la være å treffe kundene der de er? Hvis svarene på disse spørsmålene er «viktig» og «egentlig ikke» bør du brette opp ermene og legge en plan. Heldigvis finnes det verktøy som kan hjelpe deg slik at du ikke trenger å sitte og taste hele dagen. Hvis du setter av en ettermiddag med jevne mellomrom og bruker den til å produsere innholdet ditt kan du sette de oppdateringene til å publiseres frem i tid. En annen ting som er verdt å merke seg er:

Du må ikke være like aktiv over alt

Det er ingen ting i veien med å velge seg noen få hovedkanaler å fokusere på. I denne prosessen kan det være nyttig å tenke på hvor målgruppen din er mest aktiv. IPSOS MMI har jevnlige målinger og fører statistikk over hvilke grupper som bruker hvilke medier til en hver tid:

  • 97% av norske kvinner og 93% av norske menn i alderen 18-29 er på Facebook
  • Halvparten av norske menn i samme aldersgruppe er på Twitter
  • Bruksfrekvensen øker på Snapchat, Twitter og LinkedIn

Dersom du markedsfører deg mot konsumentmarkedet er Facebook ikke til å unngå. Samtidig kan det også være en god kanal for deg som jobber B2B – beslutningstakerne du prøver å nå er mennesker de også. Undersøk hvilke medier din målgruppe er mest aktive i og fokuser på dem.

En ting er å finne ut hvor menneskene i målgruppen din er, en annen ting er å finne ut når de er der. Våre venner i HubSpot har noen tips å komme med der. I tillegg bør du bruke din egen erfaring og statistikkverktøy for å se hvilke tider og hva slags innhold som fungerer for deg.

Call to action

Nå har du funnet ut hvor leseren din er, fanget oppmerksomheten med et godt bilde til rett og servert en tekst med interessant og relevant innhold. «Sykkelen» din har pedaler, og du ligger godt an på inn på Champs-Élysées. Hvordan skal du klare å avgjøre spurten til din fordel?

Svaret er interaktivitet: oppfordre leseren til å gjøre noe aktivt! Det kan være mange måter å gjøre det på. Alt fra å oppfordre til bruk av kommentarfeltet i bloggen til videre lesing av relevante artikler. Hvis du har en nettbutikk kan du lenke til et produkt som er relevant for det du har skrevet i innlegget, og har du en fysisk butikk kan du rett og slett be folk stikke innom. Har du laget en brosjyre kan du legge ut den for nedlasting, eller du kan tilby leseren å melde seg på et nyhetsbrev. Det er kun fantasien som setter grenser – og så lenge det er målbart får du en test på hvor godt innholdet ditt faktisk er.

Vil du ha bloggpostene fra Fireside rett i epostboksen en gang i uken?
Klikk her for å melde deg på nyhetsbrevet.

(Vi kommer ikke til å selge informasjonen din til noen eller misbruke den på et annet vis. Kors på halsen.)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s